12'nci Batı Akdeniz Ülkeleri Bakanlar Arası Diyalog Toplantısı

12'nci Batı Akdeniz Ülkeleri Bakanlar Arası Diyalog Toplantısı

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: "Filistinliler için adalet, İsrailliler için güvenlik sağlanmadıkça Filistin meselesi açık bir yara olarak kalacak"

TANCA (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Filistinliler için adalet, İsrailliler için güvenlik sağlanmadıkça Filistin meselesinin açık bir yara olarak kalacağını" ifade etti.

Fabius, Fas'ın Tanca kentindeki 12'nci 5+5 Batı Akdeniz Bakanlar Arası Diyalog Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde Filistin meselesinin çözüme kavuşması için gerçekleştirilen çalışmalarda yer aldığına işaret ederek, "Kudüs'te yaşananlar her an bir patlamaya neden olabilir. Filistinliler için adalet, İsrailliler için güvenlik sağlanmadıkça Filistin meselesi açık bir yara ve büyük bir trajedi olarak kalacaktır" dedi. 

Taraflar arasındaki diyalog eksikliğiyle çözüm sürecinde ilerlenemeyeceğini dile getiren Fabius, "Filistin-İsrail meselesi için olası çözüm, uluslararası denetim altında iki tarafın da görüşme masasına oturmasıdır" diye konuştu.

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mezvar ise Kudüs'teki mevcut durumun şiddetlenmesi ve yaşananların bardağı taşıracak son damla mesabesinde olması konusunda uyararak, üçüncü bir intifadanın patlak vermesinin bölgenin güvenliğini etkileyeceğini söyledi. 

Mezvar, ayrıca İsrail'in Müslüman ve Hristiyanların duygularına saygı duyması gerektiğini vurguladı. 

Tanca, 5 Afrika ülkesi (Fas, Cezayir, Tunus, Moritanya, Libya) ile 5 Avrupa-Akdeniz ülkesinin (İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz, Malta) katılımıyla 12'inci Batı Akdeniz Bakanlar Arası Diyalog Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı