120 hayırsever 120 Filistinli çocuğa sahip çıkacak

120 hayırsever 120 Filistinli çocuğa sahip çıkacak

Deniz Feneri Derneği, hayırseverlerin Filistinli yetim çocuklara sahip çıkmasına aracılık edecek

ANKARA (AA) - Deniz Feneri Derneği, 120 hayırseverin 120 Filistinli yetim çocuğa sahip çıkması için aracılık edecek. 

Deniz Feneri Derneği Uluslararası ilişkiler Sorumlusu Süleyman Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının 1948'den beri annelerin, babaların ve çocukların öldüğü bir dünyada yaşadığını belirtti. Uluslararası camianın görmezden geldiği bu dram karşısında binlerce çocuğun yetim olarak hayata gözlerini açtığını ifade eden Kılıç, binlercesinin ise anne ya da babasının ölümüne tanıklık ettiğini ifade etti. 

Bu acıların biraz azalması, yüzlerin bir nebze de olsa gülmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Derneğimiz kurulduğu günden beri Filistin halkı için insani yardımlarda bulundu. Abluka altındaki ülkede açlık, susuzluk ve ölümle burun buruna olan Filistinlilere insanımızın iyiliklerini taşıdık. Şimdi de 120 hayırseverin 120 Filistinli yetim çocuğumuza sahip çıkması için aracılık ediyoruz. Hayırseverlerimiz, yetimlerimizin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılayacaklar."

Hedeflerinin bin Filistinli yetim ve dünyanın diğer kıtlık ve savaş yaşayan ülkelerinde başka "denizyıldızları" için mücadele etmek olduğunu belirten Süleyman Kılıç, Deniz Feneri Derneği'nin "İşimiz Sadece İyilik" ilkesi ile yoluna devam edeceğini, yaşlı gözlere ve kırık kalplere merhem olacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı