12 yıl sonra yakalanan cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

12 yıl sonra yakalanan cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

Bursa'da, kadın komşusunu öldürüp bileziklerini aldıktan sonra 12 yıl firar eden ve ağustos ayında başka bir kentte yakalanan kişi, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, 12 yıl önce komşusunun boğazını keserek öldürdükten sonra kolundaki 2 bileziği alıp firar eden ve ağustos ayında başka bir kentte yakalanan sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, hakkında düzenlenen, "Kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Yağma" suçundan da 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenen sanık Murat Kaya ile avukatı katıldı.

Kaya, mahkemedeki savunmasını yineleyerek öldürdüğü Havva Öksüzoğlu ile komşu olduklarını, ailece görüştüklerini söyledi.

Öksüzoğlu ile aralarında yakınlaşma olduğunu öne süren Kaya, şu iddialarda bulundu:

"Kocası yaşlı olduğu için beni sevdiğini söyledi. Ben de ona ilgi duymaya başladım. Bu ilgiden sonra bana sürekli 'Kaçalım' diyordu. Ben bu teklifi kabul etmedim. Olay günü evine gittim, çocuğu uyuyordu, yine kaçma teklifinde bulundu. Ekonomik durumumun iyi olmadığını söyledim ve kaçma taraftarı olmadım. Bu yüzden tartışmaya başladık. Masanın üzerinde bulunan bıçağı elime alıp önce onu bıçakladım, sonra da iple boğdum. Masanın üzerinde 2 tane bilezik duruyordu. Onları alarak kaçtım. Bilezikleri komşularım sattı, bu olayın ardından şehirden uzaklaştım. Farklı farklı illerde yaşadım, suçu kabul ediyorum."

Kaya'nın son sözünde tahliyesini istemesinin ardından mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, sanığa "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "yağma" suçundan da 12 yıl hapis cezası verdi.

- Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazında 2 Temmuz 2004'te, o zaman 28 yaşındaki Havva Öksüzoğlu, komşusu Murat Kaya tarafından 8 aylık bebeğinin yanında boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Kaya, altınları satıp, kayıplara karışmış ve sahte kimlikle yaşamaya devam etmiş, cinayet dosyası ise faili firar olarak kalmıştı.

Cinayet Bürosu ekiplerinin dosyayı tekrar açmasının ardından akrabalarına ulaşılan Murat Kaya'nın, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde elektrikçilik yaptığı belirlenmiş ve ekipler tarafından ağustos ayında yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :