12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

MUĞLA (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi, "Kerbela" adlı eseri, 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde seyirciyle buluşturdu.Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce DenizBank'ın katkılarıyla...

MUĞLA (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi, "Kerbela" adlı eseri, 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde seyirciyle buluşturdu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce DenizBank'ın katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen festivale İzmir Devlet Opera ve Balesi, müziği ve librettosunu Can Atilla'nın, koreografisini Mehmet Balkan'ın üstlendiği "Kerbela" adlı eseriyle katıldı. 

Türkiye'de konusunu peygamberler döneminden alan İslam tarihi içerikli ilk bale olan "Kerbela" balesini Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde izleme olanağı bulan sanatseverler, performansları dolayısıyla oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. 

İslam tarihi için olduğu kadar, dünya dinler tarihi bakımından da önemli, yaşanmış bir trajedi olan Kerbela hadisesi, birebir aktarılan bir belgesel değil, sanatsal bir kurgu tadında izleyiciye sunuldu. 

Festival, 6 Ağustos'ta, ''Kamelyalı Kadın'' balesiyle sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı