12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sona erdi

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sona erdi

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: - ''Festivalde 15 gün içinde sergilenen 11 oyun yaklaşık 40 bin kişiye ulaştı, 15 bin çocuğumuz tiyatroyla tanıştı''

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve 15 gün süren Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sona erdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde 18 Kasım'da başlayan festivali mutlu tamamlamanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Yağcı, festivalde sergilenen 11 ayrı oyunda 84 tiyatro sanatçısının sahne aldığını ifade ederek, ''Belediye olarak 12'ncisini düzenlediğimiz bu festivalde ilk günkü heyecanımızı aynı şekilde yaşıyor ve taşıyoruz. Bilecik, Anadolu'nun içinde Marmara Bölgesinde mütevazı ölçekli tarih ve kültür şehri, aynı zamanda bir sanat şehri. Festivalde 15 gün içinde sergilenen 11 oyun yaklaşık 40 bin kişiye ulaştı, 15 bin çocuğumuz tiyatroyla tanıştı.'' dedi.

Festivalde bu yılki temanın engelliler ile özel gereksinimli çocuklara yönelik olduğunu anlatan Yağcı, ''Bu doğrultuda özel gereksinimli çocuklarımızdan tiyatro grubu kurduk. Bir yıl boyunca tiyatro çalışacaklar. 11 Kasım 2018'de başlayacak 13. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ilk oyununu, özel gereksinimli çocuklardan oluşan tiyatro ekibi sahneleyecek. Festivalimizin sanatsal yönünün yanında sosyal içerikli ve toplumsal anlamda sorumluluk atfeden bir projeyi yerine getirmenin mutluluğunu da yaşıyoruz." diye konuştu.

Yağcı, geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen marka bir şehri oluşturma sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Marka şehirler, marka uygulamalar ve marka projelerle oluşur. Marka projelerimizden birisi tiyatro festivalimiz ve bugün Türkiye'de böyle bir tiyatro festivali yok. 13'üncüsüne emin adımlarla yürüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :