"12 Dev Adam"ın önceliği olimpiyat kotası

"12 Dev Adam"ın önceliği olimpiyat kotası

A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Sinan Güler:- "En azından olimpiyat elemeleri oynayabilecek pozisyonda olmayı arzuluyoruz"- "Türk sporunu daha yukarıya çekmek, herkesi gururlandırmak istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Sinan Güler, yarın başlayacak 39. Avrupa Şampiyonası'nda önceliklerinin, olimpiyatlara katılma hakkı elde etmek olduğunu söyledi.

Sinan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir hazırlık sürecinin ardından Almanya'da yapacakları grup maçlarına hazır olduklarını belirterek, "Hedefimiz İtalya maçı. Bizim dilediğimiz gibi geçen bir turnuva olmasını umuyoruz" dedi.

Berlin'de yarın İtalya maçıyla başlayacak grup mücadelesini, en avantajlı şekilde geçmek istediklerini kaydeden tecrübeli oyuncu, "Öncelikle olimpiyatlara katılma hakkını yakalamak istiyoruz. En azından olimpiyat elemeleri oynayabilecek pozisyonda olmayı arzuluyoruz. Daha da yukarı çıkabilirsek madalyaya ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Doğuş Balbay'ın, hazırlıkların son bölümünde yaşadığı sakatlığın herkesi üzdüğünü belirten tecrübeli oyuncu, "Umuyorum ki en kısa sürede iyileşerek sahalara dönecektir. Bunu gösterebilecek kapasiteye sahip bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

 

- "Herkesi gururlandırmak istiyoruz"

 

Türk sporunu aldıkları derecelerle daha üst seviyelere çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Sinan Güler, "Türkiye'de geleceğe bakan çok insan olmuyor. Herkes bugünü konuşuyor. Biz burada her şekilde Türk sporunu daha da yukarı çekmek ve geri döndüğümüzde herkesi gururlandırmak istiyoruz" dedi.

Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm gibi uzun yıllar milli takıma hizmet etmiş tecrübeli isimlerin yokluğunda, gençlere ağabeylik yapacak oyunculardan biri olan Sinan, bu konuda da "Tecrübeli olmanın yanında sorumluluklarımızı sahada gösteriyoruz. Özellikle altyapılarda şampiyon olup milli takımda oynayan arkadaşlarımız var. Öncelikle bu ortamın farklı olduğunu ve nasıl konsantrasyon sağlanması gerektiğini konuşuyoruz. Bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz" şeklinde görüş belirtti.   

AA

Kaynak:Haber Kaynağı