12. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni

12. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerlerinin ürettiği eserler, "12. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" sergisinde, "Türk İslam sembolleri" temasıyla beğeniye sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki açılışta, meslek edindirme kurslarını açmak için yola çıktıklarında büyük emek verildiğini ve çalışmalar sonucu bugünkü konuma gelindiğini söyledi.

KOMEK'te bugüne kadar binlerce kişinin kurs gördüğünü vurgulayan Akyürek, "Bugün 270'e ulaşan branş, dönemsel kayıtları 40 bini geçen kursiyer sayısı ve toplam 355 bin 991'e ulaşan kursiyeriyle, şehrimiz adına gurur duyulacak bir müessese ortaya çıkmış oldu. Kursiyerlerimiz Türkiye çapında katıldığı yarışmalarda birçok ödül kazandı." diye konuştu.

Tahir Akyürek, KOMEK'in 12 yılda kursiyer ve öğreticileri ile büyük bir aile olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"12'ncisini düzenlediğimiz sergide, 8 gün boyunca onlarca önemli etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Sergi kapsamında söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, çocuk oyunları, tiyatro, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri gibi çok sayıda etkinlik yapılacak. Konyamızın tüm ilçelerinde kurslarımız devam ediyor. Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleri ile hazırladığımız protokol gereği, kurslarımız Büyükşehir bünyesinde toplu olarak verilmeye başlandı. 53 kurs merkezimizde yüz binlerce kardeşimize kurs veriliyor."

Açılışa, Konya Valisi Muammer Erol, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Tel kırma, cam boyama, kağıt telkari, keçe ve tezhip gibi 20 alanda gösterilerin sunulacağı sergi, 31 Mayıs'a kadar açık kalacak.