112’nin başı ‘Asılsız çağrılar’la dertte

112’nin başı ‘Asılsız çağrılar’la dertte

Konya’da 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden on kişiye 2 bin 854 Lira idari para cezası verildi.

 

Konya’da 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden on kişiye 2 bin 854 Lira idari para cezası verildi.

Konya Valiliği resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, “Konya’da 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden on kişiye 2 bin 854 lira para cezasının uygulandığı yer aldı. Valilik internet sitesinde yer alan duyuruda, “09/07/2018 tarih ve 30473 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kabahatler Kanunu’ na asılsız ihbar başlığıyla eklenen 42/A maddesine “112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere bu Kanuna göre il valileri tarafından iki yüz elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır” hükmü hatırlatıldı.

Duyurunun devamında bu kurala uymayan, 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul ettiği tespit edilen on kişiye toplam 2.854 Lira idari para cezası uygulandığı bilgisi yer aldı.

ÇAĞRILARIN YÜZDE 60’I ASILSIZ

Yapılan duyuruda 112 Acil Çağrı Merkezine günlük 7 bin 500 çağrının geldiği bu çağrıların da yüzde 60’ının asılsız olduğuna vurgu yapıldı. Vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklenildiği yer alan duyuruda şunlar yer aldı; “ Yapılan çağrılardan %60’ının asılsız ve gereksiz çağrı olması nedeniyle de asıl yardım bekleyen vatandaşlarımıza zamanında ulaşabilmemiz için bazen saniyelerin bile önemli olduğu durumlarda ciddi zaman kayıplarına neden olduğunun bilinmesi, her gereksiz çağrının bir acil çağrıyı engellemesinden kaynaklanacak mağduriyetler yaşanabileceğinin göz önüne alınarak empatik davranış geliştirilmesi, suç veya kabahat takibine maruz kalınmaması için vatandaşlarımızca gereken hassasiyetin gösterilmesi önem arzetmektedir.”

Etiketler :