110 Türk ve mülteci engelli için özel etkinlik

110 Türk ve mülteci engelli için özel etkinlik

Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Yazır Engelli Bakım Merkezi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) birlikte düzenlediği etkinliğe katılan Türk ve Mülteci engelliler keyifli zaman geçirdi.

Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Yazır Engelli Bakım Merkezi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) birlikte düzenlediği etkinliğe katılan Türk ve Mülteci engelliler keyifli zaman geçirdi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, 80’i Türk ve 30’u mülteci 110 engelli katıldı. Özel Yazır Engelli Bakım Merkezi’ndeki etkinlikte; animatör yarışmaları, sihirbaz ve palyaço gösterileri düzenlendi.  2014 yılında kurulan Özel Yazır Engelli Bakım Merkezi’nin Sorumlu Müdürü Mukadder Saliha Aydoğan, 116 engelliye hizmet verdiklerini söyledi. Aydoğan, “Merkezimizde çoğunlukla ruhsal engellilerimiz kalmakta olup, bedensel ve zihinsel engellilerimiz de bulunuyor. Bu etkinlik ile onların keyifli bir zaman geçirmesini sağlamaya çalıştık” dedi.

110-turk-ve-multeci--(2).jpg

SARAÇ: TÜRK VE MÜLTECİ ENGELLİLERİ KAYNAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği SGDD Konya Çok Yönlü Destek Merkezi Yöneticisi Hatice Kütük Saraç, engelliler haftası kapsamında; toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Saraç, “AB Delegasyonu desteği ile ’Türkiye’deki Mültecilerin Sosyal Uyumu Projesi’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte biz, Türk ve mülteci engellileri kaynaştırmayı hedefliyoruz. Birliktelik bizler için oldukça önemli” dedi.

110-turk-ve-multeci--(3).jpg

DEMİR: BİRBİRLERİNİ DAHA İYİ TANIYABİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

SGDD Konya Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Yöneticisi Necip Demir, Konya’da kadın ve kız çocuklarına anne sağlığından erken evliliklere ve psikososyal danışmanlıklara kadar geniş kapsamda hizmet verdiklerini söyledi. Demir, “Etkinlik ile amacımız engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak. Ve en önemlisi de sosyal uyum kapsamında; hem Türklerin hem de mültecilerin birbirlerini daha iyi tanıyabilmesini hedefliyoruz” dedi.

110-turk-ve-multeci--(4).jpg

110-turk-ve-multeci--(5).jpg

Etiketler :