11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

İBB Kültür Daire Başkanlığı ve Şiir Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılışı, Pera Müzesi'nde gerçekleşti - Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali Onursal Başkanı Doğan Hızlan:- "Şiirsiz bir toplum olmaz. Şiirsiz bir gündelik yaşam bi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Şiir Derneği iş birliğiyle gerçekleşen 11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı.

Pera Müzesi'nde düzenlenen etkiliğin açılışında konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, festivalde Türkiye'den ve dünyadan çok kıymetli yazar ve şairleri misafir ettiklerini belirterek, Azerbaycan, Filistin, İspanya, Makedonya, Arnavutluk, Macaristan, Bosna Hersek, Letonya, Ukrayna ve Venezuela'dan gelen şair ve yazarların edebiyatın birleştirici ve kuşatıcı ruhunu ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

Duran, gençlere ve çocuklara şiiri ve edebiyatı sevdirmek adına festivalin önemli olduğunu aktararak, "Kalemi kendine refik edecek gençlerimizin bu festivalden ziyadesiyle istifade edeceğine inanıyorum. Bu festivalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

- "Çok güçlü bir şiir damarımız var"

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali Onursal Başkanı Doğan Hızlan da Türk toplumunun şiirle düşünen bir toplum olduğunu dile getirerek, "Gerçekten de biz, acımızı, kavgamızı ve mutluluğumuzu şiire döker, imgelerle konuşuruz. Osmanlı'dan başlayan cumhuriyetle pekişen ve bugüne gelen çok güçlü bir şiir damarımız vardır." ifadelerini kullandı.

Şiirin toplumdaki yerinin tartışılması gerektiğine işaret eden Hızlan, "Şiirsiz bir toplum olmaz. Şiirsiz bir gündelik yaşam bile olmuyor. Mesela, Sevgililer Günü için sevgilinize iyi bir şiir kitabı alın, sizi unutulmaz kılsın. Başka ne hediye alırsanız eskiyip gidecek ama şiir eskimez." diye konuştu.

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali Direktörü ve Şiir Derneği Başkanı Adnan Özer ise festivale katılan şairleri ve festival programını açıkladı. Özer festivale olan katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli Belediyesi, Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Pera Palas Hotel ve İnsan Kitap'a teşekkürlerini iletti.

Açılış programında, şairler Asmaa Azaizeh, Çiğdem Sezer, Dannybal Reyes Umbria, Ermir Nika, Hüseyin Akın ve Krisztina Toth şiirlerini okudu, caz müziğin önemli isimlerinden Şenay Lambaoğlu da bir konser verdi.

Festival, geleneksel hale gelen "Şiir Hatları Vapuru" ile 16 Şubat Cumartesi günü son bulacak.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :