11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödül Töreni NEÜ’de Yapıldı

11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödül Töreni NEÜ’de Yapıldı

11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödül Töreni NEÜ’de Yapıldı

 

 

TÜBİTAK ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğinde düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödül Töreni NEÜ AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda yapıldı.

HER ÇALIŞAN BAŞARILI OLAMIYOR AMA BAŞARILI OLANLAR DA ÇALIŞANLARDAN ÇIKIYOR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yarışmanın Konya Bölge Koordinatörü ve NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Akif Erişmiş, bu süreçte kendilerine destek olan başta NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür etti. 50 tane projenin 8’inin finalist olacağını geri kalan 42 projenin 4’ünün 2.lik, 4’ünün de 3.lük alacağını kaydeden Erişmiş, bir çalışmanın belki bin kişi tarafından ele alındığını ancak sadece bir iki tanesinin meşhur olduğunu kaydetti.

“Her çalışan başarılı olamıyor ama başarılı olanlar da çalışanlardan çıkıyor” diyen Erişmiş bütün projelerde çalışan, çabalayan öğrencileri tebrik etti.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Gerçekleştirilen programda NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; finale doğru yürüyen gençlerin hep beraber alkışlandığını ama bu süreçte alkışlanması gereken, emeği geçen çok fazla kişi olduğunu söyleyip şöyle devam etti: “Jüride yer alan hocalar, projelere danışmanlık yapan hocalarımıza ve Akif hocam ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Gençler için de kaybedeni olmayan yarışmalar bunlar. Herkes kazanıyor, herkes bir şeyler öğreniyor. Tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”

Süreci bir maraton olarak değerlendiren Yarışmanın Konya Bölge Koordinatör Yardımcısı ve NEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Eker ise; “Bu maratonun sonunda bizi heyecanlandıran bu tablo ortaya çıktı. İşimizi kolaylaştıran herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu maratonun sonunda aklıma gelen ilk şey bir Çin Atasözü: ‘Aç olanın karnını doyurmak istiyorsan ona balık verme, balık avlamayı öğret.’ Öğretmenleriniz size balık avlamayı öğretiyorlar ve sizi gelecek yıllara hazırlıyorlar. Özverili çalışın, ideallerinizin peşinde koşun ve nihayetinde göreceksiniz ki bir gün bir sonuca varacaksınız.” diye konuştu.

Ardından geçilen ödül takdim töreninde ise protokol üyeleri kazananlara ödüllerini takdim etti.

11. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE 3.’LERİ:

Biyoloji Alanı; Umut Çandır, Fizik Alanı; Arda Torunoğlu, Eray Özdemir, Kimya Alanı; Şerife Uygur, İrem Ünlü, Matematik Alanı; Emine Türk.

11. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE 2.’LERİ:

Biyoloji Alanı; Hakan Ege Tosun, Fizik Alanı; İrem Nur Yaşlı, Tuana Yılmaz, Kimya Alanı; Sudenaz Hoyraz, Mehmet Enes Arslan, Matematik Alanı; Rozerin Uçgun, Kübra Akıncı

 

11. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE 1.’LERİ:

Biyoloji Alanı; Eylül Söğüt, Ceylin Aktürk, Kısmet Bahçe, Fizik Alanı; Ömer Faruk Doğan, Fahri Çiçekçi, Kimya Alanı; Edanur Gürer, Defne Güvendik Matematik Alanı; Süleyman Baha Dikici, Miraç Başakın, Ahmet Haktan Eray, Eymen Hasan Kartal

Haber Merkezi

11.-ortaokul-ogrencileri-arastirma-projeleri-konya-bolge-yarismasi-odul-toreni-neu’de--(2).jpg