"11. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü" sahibini buldu

"11. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü" sahibini buldu

Ödüle, şair yazar Haydar Ergülen layık görüldü

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Mersin Kenti Edebiyat Ödülü" şair yazar Haydar Ergülen'e verildi.

MTSO'dan yapılan açıklamaya göre, MTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, şair yazar Haydar Ergülen'e ödülü takdim edildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Ergülen'e Türkçe'ye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Her milletin, kendi dil kökleriyle düşündüğünü belirten Aşut, "Kendi kelimelerinizi geliştirmezseniz, düşünce üretemezsiniz. Düşünce üretemezseniz, felsefede, sanatta, bilimde, hatta inanç dünyanızda bile gelişme gösteremezsiniz. Bu anlamda önce dilimize, hazinemiz olan kelime köklerimize sahip çıkmalıyız. Ödül verilen edebiyatçıların hepsinin ortak yönü, Türk diline ve dolayısıyla düşünce üretim gücüne yaptığı katkılar." ifadesini kullandı.

Ergülen ise kendisi için kentlerin büyük önem taşıdığını, özellikle Eskişehir ve Mersin'in yerinin ayrı olduğunu anlattı.

Bir şehri sevmenin en çok şiirle mümkün olduğunu aktaran Ergülen, şöyle devam etti:

"Kentime de aşık birisiyim. Çocukken de öyleydim. Giderek insan şehirlerden uzak kaldıkça onu daha çok özledikçe ve biraz da yaşlanıp kökenine döndükçe ona aşık oluyor. Öğrencilerime ders veriyorum ve diyorum ki 'Türkiye Eskişehir olsun'. Eskişehir farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir. Farklılıklarla bir arada yaşamaya Türkiye'nin ihtiyacı var. Eskişehir, Mersin bu örneklerden biri olduğu için ikisi de sevmeye, aşık olmaya değer kentlerimizden. Mersin'i de bu özelliği nedeniyle hiç görmeden sevdim. Bir kenti hiç görmeyebilirsiniz ama şiirler varsa, edebiyat, sanat varsa o görmediğiniz şey size kendisini sevdirebilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :