11. Endülüs Müzik Mozaiği

11. Endülüs Müzik Mozaiği

Festivale, Türkiye, İspanya, Portekiz ve İran'ın da aralarında yer aldığı birçok ülkeden sanatçı katılıyor

TUNUS (AA) - Endülüs müziğiyle ilgilenen birçok farklı ülkeden sanatçıyı bir araya getiren 11. Endülüs Müzik Mozaiği festivali, Tunus'ta başladı.

Festivale, başkent Tunus'taki Seydi Busaid ilçesinde yer alan ve ülkenin önemli mimari güzelliklerinden biri olarak bilinen Necme ez-Zehra Kasrı (Baron d'Erlanger Kasrı) ev sahipliği yaptı.

Tunus'tan Süfyan ez-Zayidi, Fas'tan Abir el-Abid, Cezayir'den Lamiya Ayet İmara ve Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Emin el-Hattat gibi sanatçıların performanslarını sergilediği festival kapsamında Arap ve İspanyol müzisyenlerin çalışmaları da dinleyicilerle buluştu.

AA muhabirine konuşan Necme ez-Zehra Kasrı Sanat Müdürü Rıza es-Suyud, bu festivalin Tunus'taki özel sanatsal yönü bulunan organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Suyud, "Festival Tunus, Fas, Cezayir, Fransa ve İspanya'dan sanatçıları Necme ez-Zehra Kasrı'nda bir araya getirdi. Burada provalarını yaptılar. Tunus'ta, Avrupa'da ve diğer ülkelerde turneler düzenlenmesi de planlanıyor." dedi.

Tunuslu sanatçı Zayidi de festivalde yer almaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, bu sayede Endülüs müziği konusunda uzman kişilerle bir araya gelme fırsatı bulduğunu aktardı.

Bu yıl Türkiye, Hindistan, Yeşil Burun Adaları, İran, İspanya, Portekiz, Küba ve Kongo gibi ülkelerden sanatçıların da katılacağı festival, 22 Ekim'e kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :