11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri ziyareti

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri ziyareti

Abdullah Gül, 3 günlük ziyaretinin son gününü babasına ait bağ evinde geçirdi

KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin tamamlanmasının ardından ilk kez geldiği memleketi Kayseri'den ayrıldı.

Erkilet Havalimanından özel uçakla İstanbul'a giden Gül'ü, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu uğurladı.

19 Eylül'de kente gelen Gül, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Kayseri esnafıyla da bir araya gelen Gül, daha sonra, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından bir otelde onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Gül, ziyaretinin ikinci gününde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen "Kayseri'nin Gül'ü Hemşehrileriyle Buluşuyor" adlı toplantıya katıldı ve AGÜ kampüsünde incelemelerde bulundu.

Ziyaretinin son gününü ise Eğribucak Mahallesi'ndeki babası Ahmet Hamdi Gül'e ait bağ evinde ailesiyle geçiren Gül, kentten ayrılmadan önce de şehir mezarlığındaki yakınlarının kabirlerini ve Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin'in türbesini de ziyaret etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı