"11. Beyoğlu Sahaf Festivali" açıldı

"11. Beyoğlu Sahaf Festivali" açıldı

Bu yıl "Kitabını Al Gel" temasıyla gerçekleştirilen festivalde 76 sahaf yer alıyor- Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan:- "10 yılı aşkın süredir bu işi keyifle yapıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi kitapla buluşturmak"

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen "11. Beyoğlu Sahaf Festivali", kitapseverlerle buluştu.

Taksim Meydanı'ndaki festivalin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, herkesin elinde bir akıllı telefon bulunduğunu belirterek, "Bu elektronik çağ aslında bizi okumaktan çok daha uzağa götürüyor." dedi.

Demircan, okuma ve yazmanın iç içe iki kavram olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Milyonlarca kitap, milyonlarca insanın, o milyonlarca düşüncesini özetlediği tecrübelerin aktarımıdır. İçinde bulunduğumuz çağ, milyonlarca tecrübeye muhatap oldu ve bugün dünyayı anlamak için de çok şey bilmek gerekiyor. Ya çok insan dinleyeceksin ya da çok şey okuyacaksın. Başka türlü tecrübeleri anlamak, içselleştirmek mümkün değil."

Sahaf festivalinde yüzlerce yıllık kitapların da yer aldığına dikkati çeken Demircan, "10 yılı aşkın süredir bu işi keyifle yapıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi kitapla buluşturmak. Bu yıl da açılışımızı okumanın önemine dikkat çekmek için 'Kitabını Al Gel' temasıyla gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Demircan, sahafları kütüphane müdürlerine benzeterek, "Onlar ellerindeki yüzlerce eserin ne olduğunu, hangi konuyu içerdiğini çok iyi biliyorlar. Sahaflar da okuma kültürünün geçmişte yaşamış insanların söylediklerini ve yazdıklarını geleceğe aktaran kültür insanlarıdır. Onların varlıklarından dolayı çok mutluyuz, memnunuz, iyi ki varlar." diye konuştu.

Festivalin açılışına Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl "Kitabını Al Gel" temasıyla gerçekleştirilen festivalde, 76 sahaf yer alıyor.

Festival, 2 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :