10 yılda 2,5 milyon kişisel pul bastırıldı

10 yılda 2,5 milyon kişisel pul bastırıldı

PTT'nin "kişisel pul" uygulamasıyla vatandaşlar, evlilik yıl dönümü, doğum günü, mezuniyet töreni gibi özel zamanlara ait fotoğraflarını pul yaptırarak ölümsüzleştiriyor- PTT'nin 2005 yılında başlattığı uygulama çerçevesinde, 2015 yılı sonuna kadar 4 bin

ANKARA (AA) - PTT'nin "kişisel pul" uygulamasıyla vatandaşlar, kuruluş yıl dönümü, evlilik yıl dönümü, doğum günü, mezuniyet töreni ve Anneler Günü gibi özel zamanlara ait fotoğraflarını pul yaptırarak ölümsüzleştiriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, PTT'nin 2005 yılında başlattığı kişisel pul hizmeti, Türkiye'nin her yerinde yoğun ilgi gördü. Uygulama kapsamında geçen yılın sonuna kadar 4 bin 43 gerçek ve tüzel kişi için 2 milyon 564 bin 625 adet kişisel pul bastırıldı.

PTT'nin Türk pulculuğuna yenilik katmak amacıyla 165. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde uygulamaya koyduğu kişisel pul hizmeti, gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen objelerin pul olarak basılmasını ve bunların hatıra olarak veya postada kullanılmasını kapsıyor. Basılması için tercih edilen objeler, belirli bir olayın anlatımı, ticari bir ürünün tanıtımı, kuruluş yıl dönümü, evlilik yıl dönümü, doğum günü, mezuniyet töreni ve Anneler Günü kutlamaları gibi özel amaçlar taşıyabiliyor.

Şirket Yönetim Kurulunca 2015 yılında alınan kararla kişisel pul ücretlendirmesi kullanıcılar için avantajlı hale getirilerek tek bir müşteriden gelen farklı adet, obje ve değerdeki pul taleplerinin tek bir başvuru gibi kabul edilip, toplam pul adedi üzerinden hizmet bedeli alınması sağlandı.

Bu hizmete ek olarak İzmir, İstanbul, Ankara Başmüdürlükleri ile PTT Pul Müzesi'nde yürütülen "doğrudan kişisel pul" hizmeti kapsamında, müşterilerin fotoğrafları çekilerek 20 dakika gibi kısa bir sürede pul olarak basılıyor ve kendilerine teslim ediliyor. 26. Dünya Posta Kongresi’nde kurulan Kişisel Pul Basım Merkezi’nde delegelerin fotoğrafları çekilerek gerçek pul olarak bastırılmış ve kongre hatırası olarak kendilerine takdim edilmişti.

- "Kalıcı ve unutulmaz bir hediye"

Kişisel pul bastıran Fatma Çakmak, PTT'nin söz konusu uygulamayı hayata geçirdiğini öğrendiğinde bunun değerli bir hediye olacağını düşündüğünü söyledi.

Sevdiklerine kalıcı bir hediye sunmak isteyenlere kişisel pul yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Çakmak, ''Sürpriz olacak eşime ve çocuklarıma, haberleri yok. 75 lira karşılığında üzerinde üç çocuğumun fotoğrafının bulunduğu 50 adet pul bastırdım. Kalıcı ve unutulmaz bir hediye olacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :