10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da 1-10 Mayıs'ta eş zamanlı gerçekleştirilecek festivalde 75 film gösterilecek

İSTANBUL (AA) - 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1-10 Mayıs'ta izleyicilerle buluşacak. 

Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve Türkiye'de işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, Sine-Sen, Dev Sağlık-İş, Birleşik Metal-İş, Basın-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Kristal-İş, SES, Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, Sendika.Org  ve ÇapulTV tarafından düzenlenecek.

Festivalin açılışı, 2 Mayıs'ta Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde yapılacak. Hakan Vreskala'nın sahne alacağı gecede, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir set işçisine plaket verilecek.  

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'daki gösterimlerin ardından birçok kenti kapsayan bir yolculuğa çıkacak festivalde gösterimler ücretsiz olacak.

Festival düzenleme komitesi, yönetmen Muammer Özer'i izleyicisiyle buluşturmak için Türkiye'ye davet etti. Muammer Özer, 2 Mayıs'taki açılışta sahneye çıkacak. 3 Mayıs'ta Beyoğlu Sineması'nda "Kara Sevdalı Bulut" filminin gösterimi öncesi Özer'le söyleşi gerçekleştirilecek.

- "İnternet Sinema Salonu" uygulaması yapılacak

Festival süresince 22'si uluslararası, 53'ü Türkiye'den 75 uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak.

Film gösterimleri, İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, İstanbul Halkevi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Macar Kültür Merkezi, Romanya Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kadıköy Halkevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Merkezi ve Ali İsmal Korkmaz Parkı'nda, Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Sinetopya, Batıkent  Halkevi, Dikmen Ahmed Arif Parkı ve Mamak Feyzullah Çınar Parkı'nda, İzmir'de Fransız Kültür Merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi, Konak Halkevi Salonu, Menderes Kültür Merkezi, Buca Halkevi ve Bilgi Atölyesi'nde, Diyarbakır'da Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Sinema Salonu, Diyarbakır Evi ve Sol Mekan'da yapılacak.

Festivalde bu yıl ikinci kez "İnternet Sinema Salonu" uygulaması yapılacak. Festival filmlerinden seçilen 16 film, 1-10 Mayıs'ta 22.00-00.30'da www.capul.tv adresinde gösterilecek.

Festival kapsamında Ankara'da emek ve iletişim üzerine düşünen, çalışan ve siyaset üreten akademisyenler ve eylemciler 9-10 Mayıs'ta 6. Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı’nda bir araya gelecek.

Kaynak:Haber Kaynağı