10. Uluslararası İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali'ne doğru

10. Uluslararası İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali'ne doğru

Nisan ayında gerçekleştirilecek festivalde ulusal ve uluslararası alanda belgesel ve kurmaca kategorilerinde filmler gösterilecek- En iyi kurmaca ve belgesel film dallarında birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verilecek

MALATYA (AA) - Nisan ayında gerçekleştirilecek 10. Uluslararası İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali için hazırlıklar başladı.

İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sinema sektöründe keşfedilmeyi bekleyen genç isimleri sektöre kazandırmayı hedefleyen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, 10. yılında ulusal ve uluslararası alanda belgesel ve kurmaca kategorileriyle sinemaseverleri ağırlayacak.

25-28 Nisan'da düzenlenecek festivalde, yabancı kısa film örneklerinin yanı sıra söyleşi, panel ve çalıştaylar gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında ayrıca bir de yarışma düzenlenecek.

En iyi kurmaca ve en iyi belgesel film dallarında birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verilecek festivalin yarışma bölümüne son bir yıl içinde çekilmiş, en fazla 15 dakikalık kurmaca ve en fazla yarım saatlik belgeseller için başvuru yapılabilecek.

Yarışma için başvurular, 25 Mart Cumartesi gününe kadar yapılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :