10. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası

10. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası

- Marmaris'te başlayan şampiyonada bin 800 sporcu havuzda ve denizde mücadele edecek


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, bin 800 sporcunun katılımıyla başladı.

Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi Havuzu'nda ve İçmeler Körfezi'nde gerçekleştirilecek şampiyona, beş gün sürecek.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzücülerin aylardır ciddi şekilde şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonanın ilk günü 20 rekorun kırıldığına dikkati çeken Demirel, "Aquamasters, her geçen gün gelişiyor. Bu yıl yurt dışından ciddi katılımcı sayısına ulaştık. Bugüne kadar şampiyonaya katılmayan İrlanda'dan 25 kişilik kafile geldi. Ülkemiz adına, Marmaris adına çok önemli bir şampiyona." ifadelerini kullandı.

Demirel, 5 Mayıs Pazar günü İçmeler Körfezi'nde uluslararası açık su yüzme yarışlarının, 5 kilometre, 4x500 metre bayrak, 3 kilometre ve 1,5 kilometre kategorilerinde yapılacağını bildirdi.

Organizasyona ciddi katılım olduğunu belirten Demirel, "Uluslararası Arena Aquamasters başladığı günden bu yana sürekli gelişim halinde. Şu haliyle Akdeniz'in en önemli yüzme şampiyonalarının başında geliyor. Bu da ülkemiz ve Marmaris için gurur verici bir olay. Yüzücüler kalplerini burada bırakıp gidiyorlar. Mutlu ayrılıyorlar. Bir sonraki şampiyonayı iple çekiyorlar. Mayıs ayında Marmaris'teyiz, ekim ayında ise Bodrum'da olacağız." diye konuştu.

Organizasyon, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak Uluslararası Arena Aquamasters Açık Su Yüzme Şampiyonası ile sona erecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :