"10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali"

"10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali"

Adalet Bakanı Gül, "10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı

GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yapılan kortej yürüyüşüne katıldı.

Gül, beraberinde Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sinema sanatçıları Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, Burak Hakkı, Furkan Kızılay ve Erhan Güleryüz ile Almacı Pazarı'ndan başlayıp Balıklı Parkı'na kadar devam eden yürüyüşe katıldı.

Yürüyüş sonrası gazetecilere açıklama yapan Gül, Antep fıstığının dünya kültürüne çok önemli bir katkısı olduğunu söyledi.

Antep fıstığının, kentin gastronomi başkenti olmasına önemli bir katkı yaptığını dile getiren Gül, "Antep fıstığı, öyle lezzetli bir fıstık ki kenti gastronomi başkenti yaptı. Antep fıstığı nerede yetişirse yetişsin, hangi şehirde yetişirse yetişsin, bunun adı Antep fıstığı. Kimse kusura bakmasın. Dünya, Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlayan değerli bir ürün. Hayatımız, geleceğimiz Antep fıstığı gibi güzel, tatlı olsun." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de Antep fıstığının daha verimli olması için çalışma yaptıklarını belirterek, "Teknik ve bilimsel olarak çalışmalar yapıyoruz. En önemlisi, tanıtım. Gaziantep'in sesini ve lezzetini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. UNESCO onayını aldıysak bu fıstıksız olmazdı. Şehrimiz, lezzet başkenti olamazdı." diye konuştu.

Kortejin tamamlandığı Balıklı Park'ta, Türkiye'nin farklı illerinden gelen halk oyunu ekipleri, yörelerine ait oyunları sergiledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :