10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kutlandı.

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Ecdat Parkı'ndaki Selçuklu Hanı'nda düzenlenen akşam yemeğine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Basın Yayın ve Halklak İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar,  Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu ile çok sayıda gazeteci katıldı.

10-ocak--(23).jpg

Vali Yakup Canbolat yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratik, şeffaf ve özgür bir ülke olarak ilerlemesinde, özgür ve tarafsız basın kuruluşlarının büyük bir rol üstlendiğini söyledi.

10-ocak--(20).jpg

Basın mensupları sayesinde, ülke ve dünya gündemindeki gelişmelerin hızlı ve doğru bir şekilde öğrenilebildiğini dile getiren Canbolat, "Basın mensuplarımız, vatandaşlarımızın en başta gelen haklarından olan, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi üstlenmektedir. Zorlu şartlar ve imkanlar içerisinde çalışan gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedir." ifadelerini kullandı.

10-ocak--(21).jpg

Gazetecilik mesleğinin, büyük fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna değinen Canbolat, "Basının, başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması milli şuurun sağlanması ve demokrasimizin güçlenmesi açısından önem arz etmektedir. İnanıyorum ki gazetecilerimiz, ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için gayret göstermeye devam edecektir." diye konuştu.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek de gazetecilerin vatandaşa doğru ve güvenilir bilgiyi ulaştırmak için zorlu şartlarda büyük fedakarlıklarla çalıştığını söyledi.

10-ocak--(22).jpg

Gazetecilerin ülkeye hizmet için önemli görevler üstlendiğini belirten Akyürek, "Konya basını dediğimizde, önceden, itiraf etmek gerekirse sadece yakın çevremizde, Konya merkezde bulunan arkadaşlarımız aklımıza geliyordu. Fakat şu anda yasal düzenlemelerle, Konya basını dediğimizde Konyamızın tamamında, ilçelerde ve merkezde çalışan basın emekçilerimiz aklımıza geliyor. Basın emekçilerimiz her biri bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

10-ocak--(3).jpg

Şehrine hizmet eden, fedakarlıkla çalışan gazetecilerin her zaman yanında olacağını vurgulayan Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak elimizden geldiği kadar basın kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde bulunmaya gayret göstereceğiz." dedi.

10-ocak--(8).jpg

AK Parti Konya İl Başkanı Angı da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını tebrik etti. Angı, Konya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan gazetecilere teşekkür etti.

10-ocak--(5).jpg

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, basın mensuplarıyla akşam yemeği yedi.

10-ocak--(6).jpg