10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Bursa ve Balıkesir'de çeşitli etkinlikler düzenlendi

BURSA/BALIKESİR (AA) - Bursa ve Balıkesir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Özel İlkgüneş Ortaokulu öğrencileri Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Okul Müdürü Mehmet İstemihan, öğretmenler Esra Kuşkonmaz ve Mine Kınalı ile ziyarete katılan 28 öğrenci, AA Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar'dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Akpınar, öğrencilerin gazetecilik mesleğine ilişkin sorularını da yanıtladı.

Okul Müdürü İstemihan, lisans bitirme tezini AA'nın kuruluşu üzerine hazırladığını hatırlatarak, Akpınar'a günün anısına çiçek takdim etti.

- BGC Başkanı Kolaylı'ya ziyaret

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve sendika üyeleri, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı'yı ziyaret etti.

Basın Kültür Sarayı'nda gerçekleşen ziyarette 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Şeker, "Memur-Sen de BGC de bugün üyelerinin özlük ve sosyal haklarını savunan iki sivil toplum örgütü. Bu bakımdan sendika olarak bizler her ne kadar kamu çalışanlarımızın sıkıntılarının aşıldığı mutlu bir gelecek diliyorsak aynısını medya çalışanlarımız için diliyoruz. Ülkemizin mutlu ve huzurlu olması sadece bir tarafın iyi olmasıyla sağlanamaz." dedi.

Kolaylı da ziyaretlerinden dolayı Şeker ve beraberindekilere teşekkür etti.

Her meslek örgütünün kendisine göre sıkıntıları ve sancıları olduğunu dile getiren Kolaylı, "Nihayetinde sizin bağlı olduğunuz eğitim camiasında da her el bir olmuyor. Bizim mesleğimizde de büyük sıkıntılarımız var. En büyük mesele ise mesleğimizin bir yasası yok. Gazetecinin kanunu olmayınca da maalesef olumsuzluklar ortaya çıkıyor. Yasa olmayınca gerçek gazetecileri de ortaya çıkaramıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Şeker ve sendika üyeleri, Bursa Basın Tarihi Müzesi ve Nilüfer Akkılıç Kütüphanesini gezdi.

- "Eksiklerimizi, hatalarımızı, kusurlarımızı gösteriyorlar"

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile kent protokolü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kafede bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır yöneticilik yaptığını belirterek, bazen eksik ve hatalı işlerden dolayı basın mensuplarıyla karşı karşıya geldiğini anlattı.

Balıkesir'deki gazetecilerin işlerini hassas yaptığını vurgulayan Yazıcı, "Eksiklerimizi, hatalarımızı, kusurlarımızı gösteriyorlar. Biz de onları düzeltme gayreti içerisinde oluyoruz. Hayat devam ediyor. İhtiyaçlar ve talepler artarak devam ediyor." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da basın mensuplarının önemli bir görev icra ettiğine dikkati çekerek, "Gazeteciler özellikle şehrimizin gelişmesinde, güzelliklerinin duyurulmasında yapılan çalışmaları topluma ulaştırmada ciddi gayret sarf ediyor. Biz siyasetçiler için belediye başkanları için yerel basının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Olumlu olumsuz her türlü yazılanlardan ders çıkarmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de "Zor şartlarda, 24 saat özveriyle görev yapan basın çalışanları çok daha iyi koşullarda çalışmayı, emekliliğinde daha iyi yaşamayı hak ediyor. Meslek örgütü olarak bu konunun takipçisiyiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :