10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Grup Başkanvekili Özel:- "OHAL'siz, daha demokratik, örgütlenme özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, gazetecilerin mesleklerini aldıkları eğitim, görgü ve vicdanlarıyla özgürce yapabileceği yarınlar diliyoruz"- "Yarın Devlet Bahçeli, MHP

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "OHAL'siz, daha demokratik, örgütlenme özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, gazetecilerin mesleklerini aldıkları eğitim, görgü ve vicdanlarıyla özgürce yapabileceği yarınlar diliyoruz." dedi.

Özel, partisinin İstanbul Milletvekilleri Sibel Özdemir ve Sezgin Tanrıkulu ile "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt'u ziyaret etti.

Özel, Özdemir ve Tanrıkulu ziyaret öncesinde Meclis Basın Koridorundaki ajans, gazete ve televizyon bürolarındaki çalışanlara karanfil verdiler.

Özel, PMD'nin şahsında Türkiye'de görevini yapan veya yapamayan tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Mecliste parlamento muhabirleriyle birlikte mesai yaptıklarını, onların zor çalışma koşullarına yakından tanıklık ettiklerini vurgulayan Özel, "İleride OHAL'siz, daha demokratik, başta basın emekçileri olmak üzere tüm emekçilerin örgütlenme özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırıldığı daha güzel yarınlar diliyoruz. Mesleğinizi aldığınız eğitim, görgü ve vicdanınızla özgürce yapabileceğiniz yarınlar diliyoruz." ifadesini kullandı.

-"Ortağız aslında sizlerle"

Tanrıkulu da "Hapiste olmayan, işsiz olmayan, halen çalışabilmeye çalışan siz gazeteci dostlarımın gününü kutluyorum." diyerek, Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı günlerden geçtiğini savundu.

Demokrasinin ve haber alma özgürlüğünün tam olduğu, OHAL'siz bir ülke için çabaladıklarını söyleyen Tanrıkulu, tüm gazetecilere emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Kendisinin de yakın zamanda sosyal medya üzerinden yayın yapan MST TV'yi kurduğunu anlatan Tanrıkulu, "Sansür nedeniyle bende kendi televizyonumun sahibi oldum. Medyadaki bu ağır ortam nedeniyle biz de kendi medyamızı oluşturmaya çalışıyoruz. Ortağız aslında sizlerle." ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, bir gazetecinin, "Hangi aşama? Patron aşaması mı, emekçi aşaması mı?" şeklindeki sorusuna, "Emekçi aşaması" karşılığını verdi.

Özel de Tanrıkulu'nun yayın yapmakta kullandığı tablet bilgisayara işaret ederek, "Sezgin Beyin mütevazı kadrosuna, bilgisayara bakınca emekçi ama giyim kuşamına baktığınız zaman patronlarla yarışır." şeklindeki esprisi gülüşmelere neden oldu.

Özdemir ise milletvekili olduğundan itibaren gazetecilerin ne kadar büyük fedakarlıklarla görev yaptığını daha yakından gözlemleme imkanı bulduğuna işaret ederek, bu çabaların karşısında saygı ile eğildiklerini kaydetti.

PMD Başkanı Bozkurt da demokrasiyi korumanın yolunun basın ve ifade özgürlüğünden geçtiğini dile getirerek, bu özgürlüklerin sınırının genişletilmesinde siyaset kurumuna önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Bozkurt, gazetecilerin istihdam ve iş güvencesi sorunlarına çözüm bulunması konusunda da siyasetçilerden katkı beklediklerini kaydetti.

-"O fotoğrafı görünce içim sızladı"

Özel, ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019 yılı cumhurbaşkanı seçimi ve sonrasındaki 5 yıl için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkladığının ifade edilmesi ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Süleyman Demirel, 'Siyasette bir gün uzun zamandır' demişti. Bugün Devlet Bahçeli'nin, 'Siyasette 6,5 yıl kısa zamandır' diyerek bir zaman tarif ettiğini görüyoruz. Bundan 1,5 yıl önce biri diğerine, 'kan emici, vampir' derken, öbürü çok daha ileri soyla, sopla ilgili hakaretleri yaparken, bu iki kişi bugün burada. Ve Devlet Bahçeli, '6,5 yıl daha beraber olacağız, onlara destek olacağım' diyor. Bu akıl alır bir durum değil. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı resmen belli değil. Ama MHP'nin belli, bir başka partinin genel başkanı. Yarın Devlet Bahçeli, MHP kurultayı için de 'Genel başkan adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır' diye açıklarsa şaşmamak gerekiyor."

Özgür Özel, partisinin Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafını paylaşması ve buna gelen tepkilerle ilgili soruya, "Maltepe Belediye Başkanının çektirdiği fotoğrafı görünce içim sızladı. Bunun dışında bir yorum yapmaya gerek görmüyorum." karşılığını verdi.

CHP'nin kurultay sürecinde gerçekleştirilen il, ilçe kongreleri ile ilgili soru üzerine de Özel, "Biz CHP olarak katı kuvvetler ayrılığına inanıyoruz. Yasama ekibi olarak, yürütmenin işlerine karışmıyoruz partide." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :