"10 milyar dolarlık mobilya ihracatına 'kapı' aralayacağız"

"10 milyar dolarlık mobilya ihracatına 'kapı' aralayacağız"

Aslandağ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aslandağ:- "Ar-Ge ve inovasyona dayalı, farklı tasarımlı, 120 dakikaya kadar yangına dayanıklı ahşap kapılar üretiyoruz"- "Üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. ABD başta olmak üzere, aralarında İngiltere, Almanya

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Aslandağ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, Ar-Ge ve inovasyona dayalı, farklı tasarımlı, 120 dakikaya kadar yangına dayanıklı ürettikleri ahşap kapıları ABD ve İngiltere başta olmak üzere 16 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, "2023 vizyonu kapsamında 10 milyar dolarlık mobilya ihracat hedefine en az 500 milyon lirayla ciddi katkı sunmak istiyoruz." dedi.

Aslandağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun köylerinde uzun yıllar marangozluk yapan babaları Sadettin Aslandağ'ın 1977'de Kadıköy Göztepe'de 70 metrekarelik bir atölye kurduğunu ve 6 çalışanla işe başladığını söyledi.

Aradan geçen yıllarda kardeşleri ile birlikte bu mesleği devraldıklarını ve daha önce elle yapılan birçok işi makine vasıtasıyla yaparak işleri büyüttüklerini anlatan Aslandağ, 2014 yılında Dudullu'da 20 bin metrekarelik alanda fabrika açtıklarını, fabrikanın kapalı alanının 10 bin metrekare olduğunu söyledi.

Aslandağ, şu anda mobilya, mutfak ve banyo çözümleri ile ahşap kapı üretimi gerçekleştirdiklerini kaydederek, dünyaca bilinen Artella Kapı markasını kurduklarını bildirdi.

Hedeflerinin 2020'de Sakarya'da 40 bin metrekarelik bir fabrika açmak olduğunu dile getiren Aslandağ, bu hedef kapsamında çalıştıklarını ve fabrika için yer aldıklarını aktardı. Aslandağ, "1988'de 70 metrekarelik atölyede başladığımız kapı üretim alanını halihazırda 10 bin metrekareye çıkardık, 142 kat büyüttük." diye konuştu.

Aslandağ, ahşap kapı ve mutfak üretiminde çok ileri seviyede olduklarını, sektörde farkındalık yarattıklarını belirterek, yangına dayalı ahşap kapıyı bütün dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını ve ciddi çalışma yürüttüklerini anlattı.


- ABD ve İngiltere başta olmak üzere 16 ülkeye ihracat


Aslandağ, üst segment ve A+ sınıfı konutlar için kapı ürettiklerini kaydederek, "Ar-Ge ve inovasyona dayalı, farklı tasarımlı, 120 dakikaya kadar yangına dayanıklı ahşap kapılar üretiyoruz. Yeni aksesuarlar ve modellerle sektörde takip ediliyoruz. Sürekli yenilik ve inovasyon peşindeyiz. Kapı sektöründe Türkiye'nin bir çığır açması için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yılı 90 milyon lira civarında bir ciroyla kapattıklarını dile getiren Aslandağ, yılda 90 bin adetlik kapı üretimlerinin ciddi bir kısmını da ihraç ettiklerini söyledi.

Aslandağ, Türkiye'nin her yerinde kapılarının kullanıldığını ancak üst segmente hitap ettiklerini kaydederek, "Üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. ABD başta olmak üzere, aralarında İngiltere, Almanya, Macaristan ile bazı Afrika ve Körfez ülkelerinin bulunduğu toplam 16 ülkeye kapı ihraç ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yıl ihracatta ciddi atılım hedeflediklerini, yeni pazarları araştırdıklarını aktaran Aslandağ, ancak enerjilerinin büyük kısmını mevcut pazarlara harcadıklarını bildirdi.


- "Ülkemizin ihracat hedefine katkı sunacağız"


Aslandağ, Avrupa standartlarında ve AB sertifikalarına uygun kapı ürettiklerini belirterek, fiyat konusunda Avrupa'daki rakiplerinden daha avantajlı olduklarını söyledi.

Kapı üretiminde şu anda 220 çalışanlarının bulunduğunu kaydeden Aslandağ, Sakarya Mobilya Organize Sanayi bölgesinde bulunan 40 bin metrekarelik arsaya taşındıklarında hem ciroyu hem de çalışan sayısını artıracaklarını bildirdi.

Aslandağ, "Orta ve uzun vadede hedefimiz üretimimizin en az yüzde 50'sini ihraç ederek ülkemiz katma değer sağlamak. Çünkü bu kapılar üst segmente hitap ettiği için katma değeri yüksek. Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında 10 milyar dolarlık mobilya ihracat hedefine en az 500 milyon lirayla ciddi katkı sunmak istiyoruz." diye konuştu.

Kapı üretimi için gereken hammaddenin çok büyük kısmının yurt içinden temin edildiğini anlatan Aslandağ, bu yüzden cari açığı kapatma konusunda da katkı sunduklarını bildirdi.

Aslandağ, 10 milyar dolarlık mobilya ihracatı hedefine kendilerinin tasarım ve Ar-Ge ile de katkı sunacaklarını kaydederek, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :