10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

Üsküdar Üniversitesi, düzenlediği sosyal medya kampanyası ile "Psikolojik İlk Yardım"ın önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında düzenlediği sosyal medya kampanyası ile "Psikolojik İlk Yardım"ın önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından başlatılan kampanya, sosyal medyada "#EliniVer" hashtagi ile gerçekleştiriliyor.

Ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda toplumda farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 10 Ekim'de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün bu yılki teması "Psikolojik İlk Yardım" olarak belirlendi.

Kişilerin travmaya uğrayan bireylere ilk anda nasıl yaklaşılacağını bilmesinin öneminden hareketle
Üsküdar Üniversitesi'nin hazırladığı kampanya ile sadece sağlık çalışanları değil, her bireyin ciddi afet ve kazalarda, ihtiyaç anında psikolojik destek verme görevi üstlenebileceğini vurgulanıyor.

Kampanya, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın, "Sizleri sosyal medya üzerinde bu kampanyaya davet ediyor ve bir arkadaşınızı kampanyaya çağırmanızı rica ediyorum" notuyla "Psikolojik İlk Yardım için #EliniVer" hashtag'i ile başladı.

Hızla yayılan kampanyaya, bazı akademisyenler de kamera karşısına geçerek destek verdi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yürütülen kampanyaya katılmak isteyenler, ellerini uzattıkları bir fotoğrafı "Psikolojik İlk Yardım için #EliniVer" yazarak paylaşıp, arkadaşlarını etiketleyerek davet edebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :