10. Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası başladı

10. Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası başladı

- Şampiyonaya 9 ülkeden 27 sporcu katılıyor


ANKARA (AA) - 10. Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası, 9 ülkeden 27 sporcunun katılımıyla başladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki şampiyonanın açılışı dolayısıyla Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, Avrupa Bocce Federasyonu Başkanı Bruno Casarini, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Türkiye Bocce Bowling Federasyonu (TBBDF) Başkanı Mutlu Türkmen, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Seymen ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde şampiyonaya katılan ülkelerin sporcuları, şampiyona yöneticileri ve hakemler seremoni eşliğinde tanıtıldı. Ülkelerin milli marşları okundu ve fotoğraf çekimi yapıldı.

Törende, şampiyonaya katılacak sporcu ve hakemler adına birer kişi 3 dilde yemin etti.

Şampiyona açılış töreni, sporcu ve protokolün bando eşliğinde kısa bir şehir turu atmasıyla sona erdi.

Avrupa Bocce Federasyonu Başkanı Bruno Casarini, burada yaptığı konuşmada, boccenin sporda sadece bir rekabet oyunu olmasının yanı sıra aynı zamanda hedeflenen toplumsal kalkınma politikasına doğru gerçek bir yaklaşım olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Bocce sporunun 7'den 77'ye herkesin yapabileceği bir spor olduğunu ifade eden Casarini, "Çünkü bocce sporumuz çeşitli ve evrensel diliyle herkes içindir ve bütün bariyerleri ön yargıları kırarak spor yapanları bir araya getirir. Bu şampiyona organizasyon komitesinin hedeflediği tek amaç olmayacaktır. Aynı zamanda bocce sporumuzu tanıtmak, ilerletmek için de çalışmaya devam edeceğiz. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmak için her zamankinden daha fazla çaba gösteren bir yapıya geçmek zorundayız." diye konuştu.

Belediye başkanı Lokman Ertürk de Kahramankazan'ın 3. defa Avrupa Bocce Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığını belirterek, belediye olarak verdikleri destek sayesinde çok sayıda gencin sporla tanıştığını ve elde edilen başarılarla ilçenin çeşitli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını, adının sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da bilinir hale geldiğini aktardı.

Kahramankazan Şehit Samet Cantürk Bocce Salonu'nda oynana ilk karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Ukrayna-Macaristan: 1-12

Litvanya-İtalya: 0-12

Slovakya-Türkiye 2 (KKTC): 2-12

San Marino-Türkiye: 2-12

Şampiyona, 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :