10. Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı'na doğru

10. Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı'na doğru

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç:- "Adana'nın bir fuar şehri olmasını çok önemsiyoruz"- TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz:- "Hindistan, Lübnan, Dubai, İsrail, Irak, İran, Filistin, Tunus, Umman, Ürdün, Özbekistan, ve KKTC'den gelen 200 kişilik

ADANA (AA) - Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın fuarlar şehri olmasını çok önemsediklerini söyledi.

Kıvanç, TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen 10. Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı'nın tanıtımı için bir otelde düzenlenen basın toplantısında, bu hafta, yarın açılacak fuarın yanı sıra Türkiye İnovasyon Haftası Adana 2016 Etkinliğinin de gerçekleştirileceğini anımsatarak, yoğun bir çalışma programı içinde olacaklarını belirtti.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) koordinatör başkanı da olarak fuara katılmak için yurt dışından heyetlerin getirilmesini sağladıklarını ve bunu her fuarda yapmak istediklerini dile getiren Kıvanç, "Adana'nın bir fuar şehri olmasını çok önemsiyoruz. Vali'miz, Büyükşehir Belediye Başkanı'mız bu konuda irade gösteriyorlar. Eğer fuar alanımızı biraz daha genişletebilir, bir-iki hol daha yapabilirsek daha büyük fuarlar yapmayı düşünüyoruz." dedi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarın 25-30 Ekim'de gerçekleşeceğini belirtti.

Fuarın, sektörde bölgenin gücünü gösterdiğini ifade eden Alagöz, fuarda klasik mobilyanın yanı sıra ev mobilyaları, yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, mutfak mobilyaları, bebe, çocuk, genç odaları, çekyatlar, kanepeler ve sehpa takımlarının sergileneceğini kaydetti.

Fuara, yabancı iş adamlarını da katılacağını dile getiren Alagöz, şunları söyledi:

"Hindistan, Lübnan, Dubai, İsrail, Irak, İran, Filistin, Tunus, Umman, Ürdün, Özbekistan, ve KKTC'den gelen 200 kişilik yabancı iş adamı heyetini fuarda ağırlayacağız. Ülkelerinde sektörde önde gelen bu iş adamları katılımcı firmalarımız ile görüşerek bölge ihracatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Mobilyacılık sektöründe lider 100'ün üzerinde markanın en güncel ürünlerini ve yeniliklerini sergileyeceği fuarımızla ülkenin en eski mobilya üretim bölgelerinden biri olan yöremizin marka değerini yukarılara taşıyarak pazar payını yükseltmek istiyoruz."

Alagöz, fuarın 25-29 Ekim'de 10.00 - 21.00, 30 Ekim'de ise 10.00 - 20.00 saatlerinde açık olacağını duyurdu.

Toplantıya, Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği Başkanı Rüştü Erikçi, Çukurova Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Burak İnceoğlu katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :