1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinlikleri

1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinlikleri

ANKARA (AA) - Kahramankazan ilçesinde 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinleri düzenlendi.Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla Kahramankazan Belediyesi...

ANKARA (AA) - Kahramankazan ilçesinde 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinleri düzenlendi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde okullar arasında açılan fotoğraf ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi'ndeki etkinlik kapsamında Prof. Dr. Erhan Karaesmen'in konuşmacı olarak katıldığı ''Koca Sinan'' konulu bir konferans düzenlendi, Dombra'nın yazarı Arslanbek Sultanbekov da bir konser verdi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Mimar Sinan'ın sadece bir mimar değil aynı zamanda bir gönül ehli olduğunu söyledi.

Mimar Sinan'ın çalışma azmi örnek alınması gereken bir Türk büyüğü olduğunu ifade eden Ertürk, ''Mimar Sinan 86 yaşında Selimiye'yi inşa etti. Onun bu çalışma azmini hepimiz örnek almalıyız. Ancak bu şekilde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyabiliriz.'' dedi.

Etkinliklere proje ortağı olarak katılan Turizmciler Derneği Başkanı Faruk Elmalı da yeni neslin özellikle de çocukların Mimar Sinan'ı sadece mimari yönüyle tanıdığını dile getirdi.

Mimar Sinan'ın başlı başına bir kültürel miras bıraktığını çocukların da bu etkinlikler sayesinde Koca Sinan'ın bu özelliklerini de öğrenme fırsatı bulduklarını anlatan Elmalı, öğrencilerin öğrendiklerini çektikleri fotoğraflara, çizdikleri resimlere yansıttıklarını söyledi.

Etkinliklerin son bölümünde ise katılımcılar, ilçedeki okullar arasında açılan Mimar Sinan konulu resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :