"1. Uluslararası Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı"

"1. Uluslararası Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı"

Adıyaman Belediyesi ile ADYÜ iş birliğiyle düzenlenen çalıştaya, Türkiye, Polonya, Almanya, Gürcistan, İngiltere, Hindistan, Rusya, Slovakya ve Türkmenistan'dan 100 sanatçı katılıyor

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) iş birliğiyle ilki düzenlenen "Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı" başladı.

ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Alagöz, Perre Antik Kenti'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, çalıştayın her yıl tekrarlanarak geleneksel hale gelmesini istediklerini söyledi.

Türkiye ve antik kentin yanı sıra fakültelerini tanıtmak istediklerini belirten Alagöz, "Görsel sanat ziyafetini halkımızla paylaşmak, kentimizde sanata ve sanatsal altyapı gelişimlerine değer katacak iletişimleri güçlendirmek, genel anlamda ise Türk sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacındayız. Katılımcılar, çalıştayda ortaya çıkardıkları bir eseri, Uluslararası Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı Koleksiyonu'na bırakmış sayılacaklardır." ifadelerini kullandı.

ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz da çalıştayın, Adıyaman'ın doğal güzelliklerinin ve kültürel varlıklarının tanıtılmasında, bu yolda kalıcı eserler ortaya konulmasında önemli bir etkinlik olacağını kaydetti.

Polonyalı ressam Wit Boguslawski de çalıştay kapsamında bir hafta resim çizeceğini söyledi.

Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesinde tamamladığını dile getiren Boguslawski, "Perre Antik Kenti çok ilginç bir yer. Ülkeme döndüğümde ressam arkadaşlarıma Adıyaman'a gelmelerini önereceğim." dedi.

Açılış programının ardından çalıştaya katılan ressamlar, Adıyaman temalı resimler çizmeye başladı.

Perre Antik Kenti'nde 6 gün sürecek çalıştaya, Adıyaman, Ankara, Bolu, Gaziantep, Eskişehir, İstanbul, Konya, Sivas ve Tekirdağ'ın yanı sıra Polonya, Almanya, Gürcistan, İngiltere, Hindistan, Rusya, Slovakya ve Türkmenistan'dan 100 sanatçı katılıyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :