1. Ulusal Sütçülük Kongresi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) ve Et ve...

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) ve Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) desteği ile düzenlenen 1. Ulusal Sütçülük Kongresi başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yıllık süt üretiminin yaklaşık 19 milyon ton olduğunu, bunun artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı.

Hayvansal ve bitkisel ürünlerin tüketimi konusunda her kafadan ses çıktığına dikkati çeken Yazıcı, "Bundan çok rahatsızız. İnsanımızın sofrasındakinin reyting aracı yapılmasını hoş bulmuyoruz." dedi.

Yazıcı, çiğ sütün marketlerde satılabilmesi için önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Evlerde çiğ süt isteniyor. Marketlerden çiğ süt alınabilmesinin önünü açtık." ifadesini kullandı.

- "Toplum bilinçlendirilmeli"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise dünyanın en önemli başlıklarının toplumları şekillendiren su, enerji, sağlık ve gıda olduğunu vurguladı.

Türkiye'de süt ve süt ürünleri kullanımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken İbiş, söz konusu kongrenin sektöre fayda sağlayacağına inandığını kaydetti.

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel de süt üretiminin son 10 yılda önemli ölçüde arttığını belirterek, "Bu seviyeye gelebilmek için son yıllarda sektörümüzde, üretimde, fiyatlandırmada ve ihracatta, istikrar adına pek çok adım atıldı." değerlendirmesinde bulundu.

İki gün sürecek kongrede, "Gençler Süt Ürünlerini Yeteri Oranda Tüketiyor mu?", "Süte Uygulanan Teknolojik İşlemlerin Süt Alerjisine Etkisi", "Süt Tüketimi, Beslenme ve Sağlıktaki Rolü" ve "Yoğurt Bileşenlerinin Sağlık Üzerine Etkisi" gibi konular ele alınacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :