1 tonluk kurban "Gladyatör" 15 bin liraya satıldı

1 tonluk kurban "Gladyatör" 15 bin liraya satıldı

Afyonkarahisar'da hayvan pazarında görücüye çıkan "Gladyatör" isimli 1 tonluk kurbanlık dana 15 bin liraya alıcı buldu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki hayvan pazarında satışa çıkarılan "Gladyatör" isimli 1 tonluk kurbanlık dana, 15 bin liraya satıldı.

İlçede Kızık köyü yolu üzerinde kurulan hayvan pazarında, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor. Çevre belde ve köylerden pazara gelen hayvan satıcıları, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları görücüye çıkarıyor.

Pazarın en gözde kurbanlığı 1 tonluk "Gladyatör" isimli simentel cinsi dana, bugün 15 bin liraya alıcısını buldu.

Kurbanlığın sahibi Kamil Türkavcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarın en büyük hayvanı olan Gladyatör'ü 2 yılda yetiştirdiklerini söyledi.

Türkavcı, kurban fiyatlarının bu yıl çok uygun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Pazar bu yıl geçen yıl ile aşağı yukarı aynı. Her bütçeye göre hayvan bulunuyor. Vatandaşlar piyasayı araştırıyor. Fiyatlar yerli büyükbaş hayvanlar için 4 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Bizim yetiştirdiğimiz 1 tonluk "Gladyatör " isimli danayı 15 bin liraya sattık. Alıcısına hayırlı uğurlu olsun."

- “Dolara değil, kurbanlığa para yatırsınlar”

Hayvan yetiştiricisi Ali Sarı da pazardaki kurbanlık fiyatlarının çok pahalı olmadığını belirterek, “Paraları dolara yatırmasınlar, gelip kurbanlıklarını alsınlar. Fiyatlar çok uygun. Kurbanda et yesinler.” diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :