1 Tek Lira Derneği'nden Mehmetçik Vakfı'na bağış

1 Tek Lira Derneği'nden Mehmetçik Vakfı'na bağış

İSTANBUL (AA) - Bir Tek Lira Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şubat ayı gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Dernekten yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Bir Tek Lira Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şubat ayı gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, "Ayda 1 Lira" yardım projesi ile çeşitli eğitim, sağlık ve insani yardım faaliyetlerine destek olan ve gönüllü sayısı 2 bin 500 kişiyi geçen dernek, şehit ve gazi ailelerine yardım için harekete geçti. Dernek, "Ayda 1 TL İyilik Projesi"nin geçen ayki toplam gelirini Mehmetçik Vakfı'na gönderdi.

Dernek başkanı Samed Ayrancı, 2014 yılında üniversiteli arkadaşlarıyla Üsküdar'da bir araya gelerek derneği kurduklarını, 20 kişilik gönüllülük esasıyla çalışan bir ekipten oluştuklarını belirtti.

Ayrancı, toplumun her kesiminin dahil olabileceği bir iyilik projesini ortaya çıkardıklarını kaydederek, "Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda birçok askerimiz görev yapıyor. Biz de desteğimizi, şubat ayı geliri olan 2 bin 250 lirayı Mehmetçik Vakfı'na yollayarak, göstermek istedik. Burada, çok para toplamaktan ziyade, çok insanı iyiliğe ortak etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İyilik Projesi'ne gönüllü olarak, aylık 1 lira katkı sağlamak ve iyiliğe ortak olmak isteyenlerin "1TL" yazarak 8071'e kısa mesaj yollamalarının yeterli olduğunu anımsatan Ayrancı, "Derneğin internet sitesi '1tl.org.tr' üzerinden kasadaki tutarı, gönüllü üye sayısını, toplanan 1 liralar ile destek olunan yardım çalışmalarını ve bunlara ait istatistikleri takip etmeniz mümkün." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :