1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

SİVAS (AA) - Türk-İş Sivas İl Temsilcisi Zeki Ekici, "Emekçiler darbenin en büyük düşmanı demokrasinin en büyük dostudur. Tam demokrasinin sağlandığı...

SİVAS (AA) - Türk-İş Sivas İl Temsilcisi Zeki Ekici, "Emekçiler darbenin en büyük düşmanı demokrasinin en büyük dostudur. Tam demokrasinin sağlandığı ortamlar, işçi hak ve özgürlüklerinin yaşama alanıdır." ifadesinde bulundu.

Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın işçi sınıfının mücadele ederek elde ettiği kazanımlarıyla, kararlılığıyla, dayanışmasıyla anlamlı kılınan bir gün olduğunu belirtti.

İşçilerin din, dil, ırk, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin emek gücüyle yaşam mücadelesi veren sınıf olduğunu vurgulayan Ekici, "Biz emekçiler dünyanın farklı ülkelerinde yaşasak bile benzer sorunlarla karşı karşıyayız. Sorunlarımız ortak ama mücadelemiz, azmimiz ve kararlılığımız da ortak. Çünkü biz birlik olursak emek mücadelesinin kazananı hepimiz olacağız." ifadelerini kullandı.

Ekici, işini ekmeğin olmadığı yerde sosyal barışın da olayacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Ortak geleceğimizi birlikte barış içinde belirlemeliyiz. Emekçiler darbenin en büyük düşmanı, demokrasinin en büyük dostudur. Tam demokrasinin sağlandığı ortamlar, işçi hak ve özgürlüklerinin yaşama alanıdır. Tahrip edilen, yok edilen ortam bizlerin de yok olması demektir. Ekonomik gelişme politikaları, dar bir çevrenin değil, tüm toplumun çıkarına göre belirlenmelidir. Bunun için 1 Mayıs'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda alanlardayız. İşçiler, kamu emekçileri, esnaflar, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler, öğrenciler, güzel yurdumuzun emek ve demokrasi sevdalıları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm emekçilere kutlu olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :