1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar İşçi Bayramı'nı birlikte kutladı- Dev-İş Genel Başkanı Felek: "Kıbrıs'ta çözümsüzlük, işçi sınıfını ve halkımız için geleceksizlik, belirsizlik ve istikrarsızlık demektir"- Kıbrıs İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Kr

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutladı.

KKTC’den büyük bir grup Kuğulu Park’ta toplandıktan sonra kortej halinde ara bölgeye yürüdü. Rumlar ise Ledra Palace Kapısı’nın güney tarafında toplanarak Taksim Sahası’na kortej halinde geldi.

Lefkoşa'da ara bölgede bulunan Taksim Sahası’nda Türkler ve Rumlar, örgütlerin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek birlikte eğlendi.

Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek, burada yaptığı konuşmada, işçilerin anılarını yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi. Özel sektörde sendikalaşmanın önündeki hala engellerin durduğunu söyleyen Felek, özel sektör çalışanlarının güvencesiz olduğunu iddia etti.

Felek, Kıbrıs sorununun çözümünün ve ülkenin yeniden birleşmesinin ada için acil gereksinim olmaya devam ettiğini belirterek, "Kıbrıs'ta çözümsüzlük işçi sınıfını ve halkımız için geleceksizlik, belirsizlik ve istikrarsızlık demektir." diye konuştu.

Kıbrıs İşçi Sendikaları Federasyonu (PEO) Genel Sekreteri Pambis Kritsis de işsizliğin doruk noktasına ulaştığını belirterek, sosyal devlet ve devletin sağlık hizmetleri adım adım yok edildiğini öne sürdü.

Kıbrıs sorununun çözümünün adanın birincil ve en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Kritsis, "Kıbrıs sorunu çözümlenmeden emekçilerin hiçbir kazanımlarının kalıcı olmayacağını biliyoruz. İki liderden masada samimiyetle çalışmalarını ve sonuca ulaşabilmeleri için gerekeni yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kritsis, özgür ve refah içinde bir Kıbrıs hayal ettiklerini ifade ederek, yeniden birleşecek bir Kıbrıs için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Miting, Rum ve Türk şarkıcıların konserlerinin ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :