1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:- "Emeğimize sahip çıkmak için dört görevimiz var, milletimizi birleştirmek, vatanımızı bütünleştirmek, üretim ekonomisine geçmek, milli devletimizi yeniden kurmak"- YARSAV Yönetim Kurulu:- "Emeğin sömürülmediği, aydın

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Emeğimize sahip çıkmak için dört görevimiz var, milletimizi birleştirmek, vatanımızı bütünleştirmek, üretim ekonomisine geçmek, milli devletimizi yeniden kurmak." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, YARSAV Yönetim Kurulu ve Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı İshak Çelebi kutlama mesajları yayımladı.

Perinçek mesajında, bir yerin vatan olabilmesi için topraklarının işlenmesi gerektiğini belirterek, "Tohumu attığın, harmanı kaldırdığın toprak, vatandır." değerlendirmesinde bulundu.

"Emeğimize sahip çıkmak için dört görevimiz var, milletimizi birleştirmek, vatanımızı bütünleştirmek, üretim ekonomisine geçmek, milli devletimizi yeniden kurmak" ifadesine yer veren Perinçek, Atatürk’ün milliyetçi-halkçı-devletçi programıyla üreten ve birleşen Türkiye'nin kurulabileceğini kaydetti.

YARSAV Yönetim Kurulunun mesajında ise yargı çalışanlarının yoğun iş yükü bulunduğu ancak bunun karşılığını hakça alamadığı savunuldu. Mesajda, şu görüşlere yer verildi:

"Başta Soma'dakiler olmak üzere, ekmek kavgasında yitirdiğimiz madencilerimizin, bir kotu taşlarken ciğerlerini bırakan tekstil işçilerinin, sadece zenginleşme aracı olarak görülen, canları bir iş makinesinden bile değersiz kılınan, iş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçimizin yakınlarının, haber alma hakkımız için sarf ettikleri çabalar yüzünden kendi özgürlüğünü ve işini kaybeden basın emekçilerinin, toplumun sağlığı için emek veren, takdir görmek bir yana şiddete uğrayan sağlık emekçilerinin, baskıcı otoriteye rağmen geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza laik ve bilimsel eğitim vermeye çalışan eğitim emekçilerinin, emeğinin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve hakça bir dünya göreceğimiz günlerin geleceği umut ve inancıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız."

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı İshak Çelebi ise 1 Mayıs'ın geçmişteki acı hatıraların geride bırakılarak geleceğe umutla bakılan bir gün olarak toplumdaki yerini alması gerektiğini belirtti.

Emek ve Dayanışma Günü'nde çalışma hayatının temel sorunlarının ele alınması, sendikal hak ve sosyal güvenlik sistemindeki sorunlara çözüm aranmasının önemine işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve dünyada çalışanlar maalesef emeğinin karşılığını alamamaktadır. Mevcut finansal sistemde emek metalaşmıştır, hakkıyla değerlendirilmemektedir, muhterem ve saygın görülmemektedir. İnsanca çalışma koşullarına henüz kavuşamamış yüz binlerce emekçimiz var. Çalışanların tümünün özgürce örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Özellikle sendika yasasının ILO normlarında yeniden düzenlenmesine büyük ihtiyaç var. İş kazası haberleri bazen cinayet boyutuna ulaşıyor. Ülke olarak bunlara dur demeliyiz. Emek ne zaman meta olmaktan çıkar da değerli, saygın, muhterem görülür ve hakkıyla değerlendirilirse işte o zaman 1 Mayıs bayram olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :