1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

BBP Genel Başkanı Destici:- "1 Mayıs, birilerinin meydanları kargaşa ve çatışma alanına çevireceği bir gün değil, alın teri ile emeğini kazananların bayramıdır"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "1 Mayıs, birilerinin meydanları kargaşa ve çatışma alanına çevireceği bir gün değil, alın teri ile emeğini kazananların bayramıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın, anlamına yakışır bir şekilde toplumdaki dayanışmayı kuvvetlendirecek, dostluk, kardeşlik, milli birlik ve beraberlik mesajları verecek şekilde kutlanması gerektiğini belirterek, alın teri ve sarf edilen her türlü emeğin yanında bulunduklarını ifade etti.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"1 Mayıs, birilerinin meydanları kargaşa ve çatışma alanına çevireceği bir gün değil, alın teri ile emeğini kazananların bayramıdır. Büyük Birlik Partisi olarak biz, alın terinin ve sarf edilen emeğin yanındayız. Çalışan kesimin yüzde 50'sinin asgari ücrete mahkum edildiği, işsizliğin çift haneli rakamlarda seyrettiği bir ülkede maalesef işçilerimiz sosyal ve ekonomik şartlarda hak ettikleri ücreti alamadıkları gibi sendikal ve özlük hakları konusunda da haklarını alamamaktadır."

Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerle kutladığını vurgulayan Destici, "Bugünün işçi sorunlarının tartışıldığı, dile getirildiği ve çözüm bulunduğu bir gün olmasını diliyorum." ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :