1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Samsun, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'ta etkinlikler düzenlendi

SAMSUN (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Samsun, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Samsun'da İstasyon Mahallesi'ndeki Ray Blokları önünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Güvenlik güçlerinin korteji eşliğinde gerçekleşen yürüşün ardından katılımcılar, alana polislerce arandıktan sonra alındı.

Kutlamaya katılanlar halaylar çekip, şarkılar söyledi. Sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından etkinlik sona erdi

- Kastamonu

Kastamonu'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Yol-İş Sendikası Lokali'nde program düzenlendi.

Yol-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Çelik, burada yaptığı konuşmada, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi.

Çocuklarına onurlu ve güvenli bir gelecek bırakmak istediklerini dile getiren Çelik, "Şehrimiz, ülkemiz, dilimiz, inancımız, görüşümüz, iş yerimiz farklı olsa da bizler emeğin ortak dilini konuşup, onun en yüce değer olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla dünyanın farklı ülkelerinde ve yurdumuzun değişik illerinde kardeşlerimiz, bizler gibi bugün alanları dolduruyor." dedi.

İnsanca yaşamak istediklerini vurgulayan Çelik, "Haksız işten çıkarma, sendikasızlaştırma, kıdem tazminatına müdahale, özelleştirme, esneklik, kuralsız ve kayıt dışı çalıştırma, vergide adaletsizlik, yıllardır mücadele ettiğimiz sorunlar." ifadesini kullandı.

Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu da şeker fabrikalarının özelleştirmesini eleştirdi.

- Amasya

Amasya'da Künç Köprüsü'nde toplanan sendika ve siyasi partilerin üyeleri, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak Pirinççi Caddesi'nden Yavuz Selim Meydanı'na yürüdü. Gruptakiler, polis tarafından oluşturulan arama noktasından meydana alındı.

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Bülent Erciyes'in yaptığı konuşmanın ardından alanı dolduranlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

- Tokat

Tokat'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KESK ve DİSK tarafından hazırlanan program çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, döviz ve pankartlar taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

İl Emniyet Müdürlüğünce geniş güvenlik önlemi alınan alanda grup üyeleri, konuşmaların ardından yöresel ellik oyunu oynayıp halay çekti.

- Çorum

Çorum'daki kutlama programı çerçevesinde Özdoğanlar Kavşağı ile Pir Baba Parkı'nda toplanan grup, ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak Gazi Caddesi'nden Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, belediye önündeki kontrol noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alana girdi. İl Emniyet Müdürlüğünce yürüyüş güzergahında ve meydanda güvenlik önlemleri alındı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte bir vatandaş ile bazı sendikalılar arasında, İstiklal Marşı'nın okunmaması nedeniyle kısa süreli tartışma yaşandı.

Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ile KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Gül'ün konuşma yaptığı etkinlik, katılımcıların türküler eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi.

- Sinop

Sinop'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sendikalarca hazırlanan kutlama programı çerçevesinde eski otogar mevkisinde toplanan grup, taşıdıkları döviz ve pankartlarla slogan atarak İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada emniyet güçlerince kontrol noktalarında üst aramasından geçirilen gruptakiler, daha sonra kutlama programının yapılacağı meydana alındı.

Eğitim-Sen Sinop Şubesi Sekreteri Musa Uzun'un konuşma yaptığı etkinlik, konserin ardından son buldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :