1. Mantı Festivali

1. Mantı Festivali

Ümraniye'de düzenlenen festivalde, vatandaşlara 2 ton Sinop mantısı ikram edildi

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (SİYAD) ortaklaşa düzenlediği "1. Mantı Festivali"nde vatandaşlara 2 ton mantı dağıtıldı.

Ümraniye Santral Meydanı'nda düzenlenen festivalde yöresel ürünler sergilendi, Sinop halk oyunları gösterileri sunuldu, vatandaşlara, tencerelerde pişirilen yaklaşık 2 ton Sinop mantısı ikram edildi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, etkinlikte yaptığı konuşmada, çok sayıda ilin etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Festivale gelen vatandaşlara mantı ikram edildiğini belirten Can, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız, Sinop Derneği'nin Ümraniye şubesinin açılışı münasebetiyle bir program hazırladı. Bu sebeple Ümraniye Meydanı'ında bir Sinop havası estirmek istedik. Zaman zaman diğer vilayetlerimizin de etkinliklerine sahne oluyoruz. Geçmişte hamsi, keşkek ve benzeri birçok etkinlik gerçekleştirdik. Çünkü biz hemşehri derneklerini fevkalade önemsiyoruz."

Can, Ümraniye'nin 81 ilin tamamının temsil edildiği bir ilçe olduğunu ifade etti. İlçenin bir anlamda küçük bir Türkiye ve mozaik olduğunu aktaran Can, şunları kaydetti:

"Bu mozaiklerin bütün renklerini sahnelemek istiyoruz. Bugün de Sinop'u sahneliyoruz. İki ton civarında mantı ikram edeceğiz. Mantı bahane sohbet şahane. Birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuna en ihtiyaç duyduğumuz zaman diliminde bütün hemşehri gruplarını bu şekilde bir araya getirerek kaynaştırmaya ve memleketlerini unutmadan İstanbullu yapmaya, sorunlarını birlikte paylaşarak çözmeye çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :