1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali

1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali

Kahramanmaraş'ta düzenlenen festivale 30 ilden 307 güreşçi katıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Onikişubat Belediyesi ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun düzenlediği "1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali" başladı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivale, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Ankara, Amasya, Erzurum, Samsun, Mersin, Hatay'ın da aralarında bulunduğu 30 ilden 307 güreşçi katıldı.

Turnuva öncesinde er meydanına çıkan güreşçiler, peşrev çekip katılımcıları selamladı. 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, festivalin açılışında, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birçok kuruluşun etkinlik düzenlediğini belirtti.

Mahçiçek, "Bugün de Sevgili Peygamberimizin hürmetine, yine bu memleketten nice pehlivanlar çıkarmak amacıyla böyle bir turnuva düzenledik. Efendilerin efendisi, güzellerin güzeli, mübarek peygamberimiz Hazreti Muhammed için böylesine güzel bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Katkılarından dolayı Geleneksel Spor Dalları Asbaşkanı Şahin Hopur'a teşekkür eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş her alanda çıtayı yükseltmek, hedefini yükseltmek, en yüksek noktalara taşımak zorunda. İşte bu bağlamda İstiklal kenti olan Kahramanmaraşımız, şiirin başkenti olan Kahramanmaraşımız, güreşte de yeniden pehlivanlar başkenti olmalı. Çünkü geçmişte olabileceğini gösterdik. Hamid Arslan, Bekir Böke, Şeref Eroğlu, Mehmet Esenceli, Metin Kaplan, Harun Doğan ve adlarını sayamayacağım nice Avrupa ve dünya şampiyonu çıkardı bu memleket. İşte bu şampiyonlukların devamı için, daha çok şampiyonluklar elde etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, 25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayları Veysi Kaynak ve Dr. İlker Çitil ile çok sayıda vatandaşın izlediği turnuva, gün boyu sürecek müsabakaların ardından başpehlivanlık güreşiyle sona erecek.

1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali

1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali

Kaynak:Haber Kaynağı