1. Kayseri Kitap Fuarı sona erdi

1. Kayseri Kitap Fuarı sona erdi

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 120 yayınevinin katılımıyla düzenlenen, 250'ye yakın şair, yazar ve edebiyatçının okurlarla buluştuğu fuarı 580 bin kişi ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, 120 yayınevinin stant açtığı ve 250'ye yakın yazarın okurlarıyla bir araya geldiği 1. Kitap Fuarı sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki gerçekleştirilen fuara Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Hanefi Avcı, Mete Yarar, İclal Aydın, Reşat Petek, Yavuz Bahadıroğlu, Engin Noyan, İlber Ortaylı, Yusuf Kaplan, Bekir Develi, Süleyman Özışık, Şermin Yaşar, Aşkım Kapışmak, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Sinan Yağmur ve Abdülkadir Selvi gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 250'nin üzerinde yazar, şair ve sanatçı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, fuarı "Okuyan ve Okutan Şehir" hedefiyle düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Fuar her gün adeta dolup taştı. Kayserililerin kültüre ve okumaya olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduk. Kayseri Kitap Fuarı’nı ziyaretleriyle zenginleştiren 580 bin kitapsevere ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da aynı özen ve titizlikle çok daha kapsamlı fuarlar yapmaya devam edeceğiz."

Açıklamada geçen yıl 35'incisi düzenlenen ve uluslararası boyutta yapılan İstanbul TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı'nı dokuz günde 621 bin kişinin ziyaret ettiği, Kayseri'nin ilk yılında 15 milyon nüfuslu İstanbul'daki fuarın rakamlarına yaklaştığı vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :