1 Hadise 1 Hikâye projesi

1 Hadise 1 Hikâye projesi

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda yürütülmekte olan proje çerçevesinde tüm okul öğrencilerinin katıldığı bir hikâye yazma yarışması düzenlendi.

Hikâyelerin konuları ise hadisler. 1 Hadis 1 Hikâye Projesiyle okuldaki tüm öğrenciler öğretmenlerinin seçtiği hadislere kendi kurguladıkları birer hikâye yazdılar. Bu hikâyelerin teker teker değerlendirilmesi sonucu yaklaşık 5 yüz hikâyeden 20 hikâye finale kaldı.

Aynı zamanda bir yazar olan Türkçe Öğretmeni Şahin Işık öğrencilerin kurguladıkları hikâyeleri düzenleyerek bir kitapçık hazırladı. Oluşturulan kitapçık tüm okula dağıtıldı ve 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü yapılacak olan final seçmeleri için öğrencilerin oylamasına sunuldu. Türkçe Öğretmeni Şahin IŞIK, okulda yürütülen Ekip42 çalışmalarıyla paralel olarak yaptığı bu projede öğrencilerin okumakla yetinmeyip birer yazar gibi düşünerek oluşturdukları hikâyeleri yine kendilerinin beğenisine sunarak hem yazmaya hem de okumaya teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti. Bu kitapçıkların okulda sadece öğrencilere değil velilere de dağıtıldığını ve bu oylamaya velilerin de katılacağını belirten IŞIK, kitapçıkları elinden geldiğince idari amirlerine de ulaştıracağını ve bu oylamaya onların da katılmalarını beklediğini söyledi. Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu yapılan seçimler sonucu dereceye girecek öğrencileri, 6 Nisan Cuma günü yine okullarında yapacakları Kutlu Doğum Programında açıklayacaklarını belirterek törene tüm halkı davet etti. Haber Merkezi