1. Bitki Islahı ve Genetiği Öğrenci Kongresi

1. Bitki Islahı ve Genetiği Öğrenci Kongresi

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde (OHU) "1. Bitki Islahı ve Genetiği Öğrenci Kongresi" düzenlendi.OHU'den yapılan yazılı açıklamaya...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde (OHU) "1. Bitki Islahı ve Genetiği Öğrenci Kongresi" düzenlendi.

OHU'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda, tarımın stratejik bir sektör olduğunu ve her geçen gün öneminin arttığını belirtti.

Bu tür programları desteklediğini aktaran Prof. Dr. Kar, "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak dekanımızın bitki ıslahı ve genetiği konusundaki bilgi birikimini sizlerinde bilgi birikimleriyle birleştirerek ülkemize ve insanlığa nasıl katkı sağlayacağımıza özel bir önem göstermekteyiz. Önümüzdeki yıllarda bitki ıslahı, genetik tohumculuk, akıllı tarımcılık konularında tematik kongreler yapmayı destekliyorum." ifadelerini kullandı.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan da milli tarımın en önemli adımlarından birinin de yerli tohumun artırılması olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Son 10 yıl üzerindeki projelere baktığımız zaman en fazla proje çağrısı bitki ıslahı ve genetiği alanında olmuştur. Tohumculuğa verilen desteklerle yerli tohum firmalarının sayıları hızlı bir artış göstermiştir. Bu kongre ile bir farkındalık yaratmak istedik. Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümümüzün kuruluş amacı bitki genetiği, bitki ıslahı ve tohum teknolojileri alanında öğretim ve Ar-Ge yaparak bu alandaki eksiğin giderilmesine katkıda bulunmaktı. Birincisini yaptığımız bu kongrenin her yıl tekrarını yaparak geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz."

Programa, fakülte dekanları, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :