Sokak hayvanlarına mama kabı

Sokak hayvanlarına mama kabı

Konya’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarına konulmak üzere mama kapları dağıtıldı

Konya’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarına konulmak üzere mama kapları dağıtıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Kültürpark’ta gerçekleştirilen etkinliğe Konya Vali Vekili Erol Özkan, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Ali Özer, Müftü Vekili Hamza Küçük ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri katıldı. Kamuoyunda bir bilinç oluşturma, hayvanı sevmeyenin insanı da sevmeyeceğini ifade etmek için burada olduklarını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, “Kurum olarak yaralı hayvanları tedavi ve rehabilite edilmesiyle ilgili olarak bakanlığımız, Selçuk Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliğiyle bir protokol hazırlamış ve yaban hayatında doğada yaralı olan hayvanlar üniversitemizin Veterinerlik Fakültesi’nde tedavileri yapıldıktan sonra Karatay Belediye’mizin hayvanat bahçesinde rehabilite edilip doğaya bırakılmaktadır. Yaklaşık olarak 50 tane yırtıcı ve su kuşu doğaya kazandırılmıştır” dedi.
Konya Müftü Vekili Hamza Küçük de, “İslam medeniyeti bir hayvan medeniyeti denilebilir. Çünkü Kur'an’ı Kerim’de hayvanlardan bahseden birkaç tane sure, yüzlerce ayet var. Hayvanın korunması, onların hayatının devamının sağlanması dinimizin temel hedeflerinden birisidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Vekili Erol Özkan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Ali Özer’e Başkan Akyürek'e verilmek üzere teşekkür belgesi verdi. Daha sonra etkinliğe katılanlara Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından getirilen mama kapları dağıtıldı.